Boot huren in het buitenland

Datum: 09 april 2014

De zomer komt er weer aan en de meeste mensen zullen ook weer op vakantie gaan naar het buitenland. En wat is er nu leuker dan een boot of een waterscooter huren in het buitenland? Lekker varen in de heldere zee of op een mooie plas. Maar zijn er nog bepaalde punten waar je op moet letten bij het huren van een boot?

Vaarbewijs in het buitenland

In veel landen is het niet verplicht om een vaarbewijs te hebben om een snellere boot te huren. Vaak komt dit ook doordat er op open zee gevaren wordt en de kans op ongelukken een stuk kleiner is. Of gewoon omdat het land waar je op vakantie bent hier niet zo streng in is. Maar dit geldt zeker niet voor alle landen, in sommige landen is het net als in Nederland gewoon verplicht om een vaarbewijs te hebben. Zoek dit van te voren goed uit om problemen te voorkomen.

Verzekering boot in het buitenland

Je moet altijd wanneer je een boot huurt in het buitenland en ook in Nederland een soort contract ondertekenen, voor wie er aansprakelijk is bij schade. Het is verstandig om datgene wat je moet ondertekenen goed door te lezen, om achteraf gezeur te voorkomen. Het is ook aan te raden om van te voren te checken of de boot niet al schade heeft.

Op zee varen met een boot

Voor veel mensen is het de eerste keer dat er op zee gevaren wordt. De boot kan soms flink gaan schommelen als er hoge golven zijn. Niet iedereen kan hier evengoed tegen. Dus wees hier op voorbereid! Als je dit van jezelf al weet, is het beter om op rustiger water een boot te huren.

Voor de rest wensen wij u veel plezier met uw gehuurde boot in het buitenland. Oja als laatste nog een handige tip: vergeet niet de zonnebrand mee te nemen op de boot!