Waar moet je op letten bij het huren van een sloep? 4 tips

Datum: 06 september 2016

De sloep is de meest verhuurde boot op Bootverhuur-Nederland.com maar er zijn toch nog vaak wat vragen over hoe het huren van een sloep in zijn werking gaat. Daarom geven we je 4 tips bij het huren van een sloep.

Papierwerk

Of je nou een sloep, zeilboot of motorjacht huurt maakt niet uit. Bij ieder verhuur moment komt er een huurovereenkomst aan te pas. Deze huurovereenkomst is opgesteld om jou als huurder en de verhuurder te beschermen. Hierin staan overeenkomsten die betrekking hebben tot ‘wie er schade maakt’ bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat u dit als huurder ondertekent en goed doorleest voorafgaand aan de vaart. Vergeet vervolgens niet je identiteitsbewijs, want dit is altijd nodig voor legitimatie, ook op het water!

Type sloep

Voordat je een sloep gaat huren moet je jezelf een tweetal vragen stellen: wat wordt de bedoeling van de vaart? En met hoeveel personen ga ik varen? Ga je voor een relaxte vaart waar je wilt genieten van rust en comfort, dan moet je een luxe uitgeruste sloep vinden. Een luxe sloep is uitgerust met comfortabele zitkussens en geeft een luxueuze uitstraling.

Ga je voor een vaart waarop het plezier van de kinderen centraal staat, dan kan je beter kiezen voor een robuuste sloep waarop de kinderen kunnen klauteren na het zwemmen en tevens vanaf kunnen springen. Als je weet wat de bedoeling wordt moet je nog wel de grootte van de boot bepalen. Indien er gevaren wordt met meer dan 3 personen adviseren wij altijd een iets ruimere boot te kiezen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor alle passagiers, spelende kinderen en niet te vergeten de spullen die je meeneemt.

Wat neem ik mee?

Als je met een sloep op het water bent kun je niet altijd zomaar even aanmeren om de nodige boodschappen te doen. Daarom is het handig om altijd een aantal basisproducten mee te nemen voordat je aan boord gaat. Belangrijk is om bij warm weer, maar ook in het algemeen genoeg te drinken. Het is verstandig om voor iedere passagier minimaal 1 liter water aan boord te hebben. Hiernaast is het natuurlijk ook lekker om een versnapering mee te nemen. Zorg ervoor dat deze versnaperingen niet lijden onder eventuele aanraking met water. Dus zorg ervoor dat brood(jes) waterdicht verpakt zijn net als andere versproducten. Let op met het mee nemen van alcoholische dranken aan boord, als bestuurder van de boot mag je een maximaal aantal promillage van 0,5 promille in je bloed hebben.

Vaarbewijs

Heeft u geen vaarbewijs? Geen probleem. Je kunt een sloep zonder vaarbewijs huren mits deze sloep kleiner is dan 15 meter en niet sneller kan dan 20 km/u. Kijk daarom goed in de specificaties van de sloeppagina om te kijken of je zonder vaarbewijs de sloep kunt huren.