Een sloep huren; waar moet je op letten?

Datum: 19 april 2018

Het huren van een sloep kan een dagje weg compleet maken. Heerlijk genieten van het mooie weer op het water. Nederland heeft vele mooie waterwegen en daar is een sloep uitermate geschikt voor. Daarom hebben wij van Bootverhuur Nederland dit artikel speciaal voor jou geschreven. Wij geven jou alle ins- en outs voor het huren van een sloep.

Doe onderzoek naar de verhuurder van de sloep

Het is te allen tijde van belang om onderzoek te doen naar de verhuurder van de sloep. Het gaat hier om onder andere de recensies van vorige klanten. Denk aan het aanbieden van de juiste sloep, de kwaliteit van de sloep, de prijs van de sloep en de afspraken die met een sloep verhuurder worden gemaakt. Zo vind je op Bootverhuur-Nederland enkel geverifieerde bootverhuurders.

Volg een cursus voor het huren van een sloep

Voor het huren van een sloep is het verstandig om een cursus te volgens wat betreft het varen op het water. Er zijn net als op de autoweg zaken waar je op het water rekening mee dient te houden. Denk aan het verlenen van voorrang op de juiste momenten, de positie op het water en het bevaren van de sloep zelf. Niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen op het water is het verstandig om een vaarcursus te volgen.

Vraag de sloep verhuurder om vaarroutes

Wanneer jij niet veel ervaring op het water hebt of de wateren waar je de sloep gaat huren, is het een goed idee om de verhuurder te vragen naar de ideale vaarroutes. Het kan namelijk zo zijn dat wateren verboden zijn om te bevaren, zoals natuurgebieden. Daarnaast zijn er veel sluizen in Nederland en is het handig om te weten waar deze zijn bevinden. Bovendien weet de verhuurder van de sloep van de mooiste vaarroutes, dus wees niet bang hiernaar te vragen.

Zorg voor het huren van een sloep dat je verzekerd bent

Natuurlijk is de kans klein dat er iets gebeurd met jou of de sloep, maar de kans is er wel degelijk. Het is daarom verstandig om een verzekering af te sluiten. Denk hierbij aan een reis-, ongevallen- en annuleringsverzekering of vraag aan de sloep verhuurder of deze is aangesloten bij het calamiteitenfonds. Bij het niet afsluiten van een verzekering is de kans aanwezig dat jij opdraait voor gemaakte schade wanneer je op het water bent. Het hoeft bovendien niet altijd te betekenen dat jij de schuldige bent. Een andere vaarder kan een fout maken waardoor jouw sloep beschadigt.

Maak duidelijk afspraken voor het huren van een sloep

Wanneer je een sloep huurt is het een verstandig gegeven om duidelijke afspraken te maken met de verhuurder. Denk bij deze afspraken aan de prijs, wanneer jij denkt de sloep terug te brengen en het algemene gebruik van de sloep. Loop voor het gebruik van de sloep de gehele boot na om te controleren of er enig schade aanwezig is. Wanneer er schade is geconstateerd, of niet, weten beide partijen hoe de staat vooraf was, en dus ook erna. Op deze manier kan de verhuurder geen aanspraak maken op jou voor aanwezige schade, omdat dit bijvoorbeeld al aanwezig was.