Een Motorboot Huren in Friesland

Datum: 23 mei 2018

Bent u op zoek naar informatie omtrent een motorboot huren in Friesland? Dan vertelt dit artikel u meer! 

Vaarroutes in Friesland

De Friese Meren zijn een mooie vaarroute voor een tocht wanneer u een boot huurt in Friesland. Zo kunt u een vaarroute beginnen in Sneek richting Nationaal Park de Alde Feanen. Vanaf daar kunt u uw tocht met de motorboot vervolgen naar Akkrum, helemaal tot aan het Tjeukemeer. Hiervandaan vaart u naar Woudsend, terug naar Sneek. Tijdens deze toch ziet u veel natuur in Friesland en bent u meerdere uren zoet. Een echte aanrader voor enig fan van varen! Het is belangrijk om de vaarroute goed uit te stippelen voordat u vertrekt. Eenmaal op het water kan dit voor stress zorgen, dat totaal onnodig is.

Sneekermeer is een groot meer in Friesland en zoals de naam het al zegt, gelegen naast Sneek. Met name tijdens de Sneekweek is dit een druk bezocht meer. Via het Sneekermeer is de mogelijkheid om te varen naar Goaiingarypster Puollen, een aangrenzend meer.

Welk type motorboot voor Friesland

Welk type motorboot is het best voor Friesland? Dat ligt aan de vaarroute die u denkt te gaan varen. Een route langs de Friese Meren verlangt geen speedboot, eerder een sloep. Een dergelijke vaarroute bevaart u dan ook voor uw rust en om te genieten van de natuur. Een motorboot met veel vermogen kan uiteraard ook gebruikt worden in deze vaarroute, maar is niet noodzakelijk. Wanneer u een boot wilt huren is dit dan ook iets om in het achterhoofd te houden. Wilt u een spannende dag varen? Dan zijn de grote meren uiteraard geschikt om te varen met bijvoorbeeld een speedboot. Houd hierbij wel rekening met het andere verkeer op het water! Een ongeluk zit namelijk ook met boten in een kleine hoek.

Voorzorgsmaatregelen bij het varen

Wanneer u het water op gaat, ook in Friesland, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo is het belangrijk om de boot te controleren op defecten of schade, zeker als u van plan bent een boot te huren. Wees in het bezit van extra benzine voor het geval u langer op het water bent dan gepland. Zijn er (klein)kinderen aan boord? Zorg er dan voor dat deze een reddingsvest dragen. De veiligheid van onze kinderen staat voorop. Controleer voordat u het water op gaat altijd de weersverwachtingen. Het is tijdens onweer namelijk levensgevaarlijk op open wateren.