Een boot huren voor het weekend

Datum: 02 mei 2018

Een Boot Voor Het Weekend

Ben jij van plan een boot te huren voor een weekend in de zomermaanden? Er zijn meerdere type boten waar jij uit kan kiezen.  Een sloep is bijvoorbeeld ideaal voor de rustige tochten. Een rib boot of een speedboot voor de meer ruwe wateren en een zeilboot voor de open wateren. Na dit artikel weet jij welk type boot het meest geschikt is voor jou!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Zorg er wel voor dat deze vijf zaken op orde zijn voordat je gaat varen.

Een Aluminium Sloep

Een sloep is een scheeptype boot dat tot de dag van vandaag wordt meegevoerd op het dek van een groter schip. Maar tegenwoordig wordt de sloep ook voor alledaagse boottochten gebruikt. De enige unieke eigenschap van de sloep is de rechte kielbalk, die over het grootste deel van de sloep te vinden is. Er zijn veel verschillende soorten sloepen, een aluminium variant is er één van. De aluminium sloep is beter beschermd tegen slechte weersomstandigheden en vereist minder onderhoud dan de houten variant. De sloep is een ideaal vaartuig voor in het weekend. De boot is niet gemaakt voor hoge snelheden. Lekker genieten op het water met familie en vrienden. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de Biesbosch in Zuid-Holland of plassen in het oosten van Nederland.

Een Speed Boot

Een speedboot is een mechanisch vaartuig, aangedreven door een motor. De speedboot maakt haar naam waar. Dit type vaartuig is namelijk gemaakt voor hoge snelheden. Vanwege de vorm snijdt een speedboot als het ware door het water heen. Alle inzittenden dienen een reddingsvest te dragen, en dient er een dodemansknop en een brandblusser aanwezig te zijn. Verder moet de stuurman in het bezit zijn van een vaarbewijs en dient de speedboot geregistreerd te zijn. Het kenmerk van de speedboot is de vlakke, rechte achterzijde. Door dit kenmerk blijft het water namelijk niet aan de romp kleven bij het bereiken van hoge snelheden op het water.

Een Rib Boot

Een rib boot is een opblaasbare boot die voornamelijk gebruikt wordt op zee, zoals bij de Nederlandse Reddingsbrigade. Rib staat voor Rigid Inflatable Boat. Dit type boot is dus in tegenstelling tot de sloep zeer geschikt voor de wildere wateren in Nederland, zoals de zee. Ideaal voor de avonturier of wanneer je samen met jouw kinderen de adrenaline wilt opzoeken. Let wel op: de inzittenden dienen een reddingsvest te dragen. Een rib boot kan uitgerust zijn met maar liefst 600 pk!

Na het lezen van dit artikel weet je meer over het huren van een boot voor het weekend. Op basis van de activiteit die jij wilt gaan doen kan je een van de hierboven genoemde boten huren. Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende boten, dit zijn veel gebruikte boten.