Rondvaart in Giethoorn ondernemen met je familie? Ontdek hoe!

Datum: 29 maart 2018

Giethoorn is bekend over heel de wereld. De vaarroutes en de kleine grachten zijn op geen andere plek te vinden als daar. Een boot huren in de omgeving van Giethoorn is dan ook geen vreemde activiteit. Naast het huren van een boot kan er ook gekozen worden voor een rondvaart. Deze rondvaart is gepland vanuit een organisatie en is altijd met een kapitein met vaarbewijs. Laat je inspireren en ontdek al het van dit dorpje in Overijssel!

boot varen in Giethoorn

Giethoorn, Hollands Venetië

Giethoorn is een beroemde plek in Europa en de rest van de wereld. Toeristen over de hele wereld komen naar het dorpje in Overijssel toe om haar schoonheden te bewonderen. Het dorp ligt vol met kleine grachtjes, die vroeger veel door de inwoners werden gebruikt om zichzelf te verplaatsen. In 1225 is Giethoorn voor het eerst vermeld in geschriften. De stichters worden ook wel Flagellanten genoemd. De naam van het dorp zou zijn afgeleid van een groot aantal geitenhoorns dat gevonden zou zijn na de stormvloed van 1170. Later is dit door dialect waarschijnlijk veranderd zijn van Geytenhorn, naar Geythorn, naar Giethoorn. De geitenhoorn is dan ook terug te vinden in het wapen van Giethoorn. Vanwege het mooie landschap trekt Giethoorn vele toeristen uit heel de wereld. Op dit moment telt Giethoorn slechts 2.630 inwoners.

Het centrum van Giethoorn in prima te bereiken met de auto, maar ook met de boot. Mocht jij met je familie de rondvaart gehad hebben, dan biedt Giethoorn zelf genoeg bezienswaardigheden. Zo zijn er zat wateractiviteiten in de omgeving van Giethoorn beschikbaar vanwege de vele plassen. Daarnaast zijn er drie musea te bezoeken waar onder andere werken in Giethoorn van de afgelopen 100 jaar wordt getoond.

Rondvaart door Giethoorn

Een rondvaart is een zeer populaire activiteit in Giethoorn. Het authentieke karakter en de manier waarop je door het dorp heen vaart is nergens anders op de wereld terug te vinden. Een dagje met jouw familie weg? Lekker een dagje op het water en genieten van de natuur. Het is mogelijk om zelf een bootje te huren, maar gezien je gezellig met jouw familie op pad bent, is een rondvaart geschikt. Deze boottochten zijn namelijk met een ervaren kapitein met vaarbewijs. Deze rondvaarten zijn het hele jaar beschikbaar. De meeste boten voor de rondvaart kunnen namelijk afgesloten worden. Tijdens de wintermaanden zit jij samen met jouw familie dus nog steeds droog en warm. Er zijn verschillende vaarroutes te nemen door Giethoorn. De lange vaarroutes kunnen, afhankelijk van de drukte op het water, tot 2 uur in beslag nemen. De rondvaarten voor groepen zijn overigens altijd op aanvraag.

 

In de zomer is Giethoorn druk

In de zomer kan het in Giethoorn, met name met goed weer, heel druk zijn. Er zijn meerdere filmpjes op YouTube te vinden waarin de drukte en ongelukken te zien zijn. Het is dus zeker aan te raden om ervaring te hebben mocht je van plan zijn met jouw familie het water op te gaan in de zomerperiode. Mede om deze reden is een rondvaart een goed idee, dan wordt de boot namelijk bestuurd door een ervaring kapitein met vaarbewijs.