Nieuw in Nederland: Suppen

Datum: 25 juli 2017

Zodra de zon achter de wolken vandaan komt trekt Nederland massaal naar plekken voor verkoeling. Bijvoorbeeld om lekker te zonnen, een potje beachvolleybal te spelen, te kitesurfen en tegenwoordig ook om te suppen. Suppen is namelijk helemaal hip geworden. Veel mensen kennen deze watersport echter niet en daarom leggen wij dit graag uit. TEST

Suppen?

Stand Up Paddling, oftewel Suppen, is momenteel de snelst groeiende watersport in Nederland. Tijdens het Suppen combineer je de watersport, fitness en voor de liefhebber zelfs yoga tot één oefening. Met Suppen wordt een grote surfplank (opblaasbaar of fysiek) gebruikt en door middel van een lange peddel kan zowel op zee, in wildwater als op vlakwater worden voortbewogen.

Suppen komt van het golfsurfen en vindt zijn oorsprong in Afrika. In Afrika was het namelijk normaal om je staand in een kano voort te bewegen. De sport zoals we hem nu kennen is eerst in de Verenigde Staten erg populair geworden voordat het overwaaide naar Europa. Tegenwoordig worden er zelfs supwedstrijden gehouden met als hoogtepunt de eerste “Standup World Series Championship races”.

Fit worden door te Suppen

Omdat je op het water constant je balans moet houden is het direct een goede krachtoefening. Zo worden continue de buik, de benen en de billen aangespannen. Door je met behulp van de peddel voort te bewegen wordt ook het bovenlichaam getraind. Omdat het SUP board zo groot is, is het tevens mogelijk om yoga oefeningen – op het water – uit te voeren.

De mooiste plekken om te Suppen

Mooie plekken om te Suppen vind je onder meer in Brazilië, Australië en Frankrijk. Daarnaast biedt ook Nederland prima mogelijkheden om eens lekker te genieten van wat deze nieuwe watersport allemaal te bieden heeft. Zo is natuurpark de Biesbosch ideaal om eens Suppend doorheen te gaan. Zoals je op de afbeeldingen hiernaast kunt zien kom je dankzij het relatief kleine gevaarte waar je op staat op plekken waar je normaal gesproken (met een boot of te voet) niet kunt komen.Suppen

Of wat dacht u van Suppend door de grachten in Amsterdam of juist een oversteek op de Waddenzee? Deze sport biedt tal van mogelijkheden om Nederland op een andere manier te beleven!

Suppen is in een paar jaar vrij populair geworden en daardoor zijn er tegenwoordig diverse supscholen, Supwinkels, wedstrijden en andere evenementen geïntroduceerd. Desondanks is het kopen van een Supboard een prijzige aangelegenheid. SUP boards variëren tussen de € 300 tot zelfs € 4000! Als u eens wilt Suppen maar niet direct veel geld uit wilt geven dan kunt u wellicht een plank huren op Bootverhuur-Nederland.com. Onder het kopje kano’s worden regelmatig SUP boards aangeboden!