Een bootje huren in de Biesbosch, waar kan je terecht?

Datum: 11 juli 2017

Het Nationaal Park De Biesbosch is een groot natuurgebied en tevens het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dit park ligt in de provincies Zuid-Holland En Noord-Brabant en grenst onder andere aan Dordrecht. Een stad met een historisch centrum waar je zeker eens moet gaan kijken. Als je dan toch in Dordrecht bent, is het huren van een bootje in de Biesbosch echt een aanrader. In dit artikel leggen wij jou precies uit waar je terecht kunt voor het huren van een bootje.

Op ontdekkingstocht door de Biesbosch

De Biesbosch beleef je elke keer weer op een andere manier. Niet alleen omdat je te voet, per fiets of per boot een tocht kan maken. Maar ook omdat je elke keer weer een nieuwe weg vindt door de kronkelende kreekjes. Wanneer je met een kano door de Biesbosch manoeuvreert kom je op plekken waar je helemaal alleen bent in de natuur. Bijkomend voordeel is dat je nog sportief bezig bent ook! De Biesbosch is een plek vol flora en fauna. Zo vind je er reeën, vossen en de zeldzame woel- en spitsmuizen. Met een beetje geluk kom je ook nog een groep bevers tegen.

Met eigen vervoer varen door de Biesbosch

Het is mogelijk om op verschillende manieren het Nationaal Park De Biesbosch te bewonderen. Dit kan bijvoorbeeld per fiets en te voet. Dan zie je echter niet zoveel als wanneer je per kano of per boot door de Biesbosch trekt. Wanneer je zelf een boot hebt, kan je op verschillende plekken de Biesbosch binnenvaren. Namelijk via het Hollands diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede.

Vaarroutes Natuurpark de Biesbosch

Wanneer je zelf niet de beschikking hebt over een boot, dan kan je via diverse aanbieders in en rondom natuurpark de Biesbosch een boot huren. Houd er wel rekening mee dat je in de zomermaanden niet de enige bent die een bootje wilt huren. Reserveer dus vroegtijdig, anders vis je misschien wel naast de boot.

Biesboschcentrum Dordrecht

Het Biesboschcentrum Dordrecht is een goede startplek voor een ontdekkingstocht door de Biesbosch. Vanuit hier worden namelijk diverse activiteiten georganiseerd. Daarnaast kan je hier deelnemen aan rondvaarten met een open fluisterboot, vaarexcursies met of zonder gids ondernemen of zelf een fluisterbootje of een kano huren. Wanneer je zelf op reis gaat krijg je een handige vaarkaart mee met daarop plekken waar je kunt aanleggen voor bijvoorbeeld een picknick of een wandeltocht.

Andere verhuurbedrijven in de omgeving van natuurpark de Biesbosch

In en rondom het natuurpark de Biesbosch zijn tal van boot- en kanoverhuur bedrijven te vinden. Door middel van de interactieve kaart hieronder kan je gemakkelijk de adresgegevens van bootverhuur bedrijven opzoeken. Met een stukje varen via de waterwegen zoals hierboven gemarkeerd kom je snel in de Biesbosch.

Heb jij natuurpark de Biesbosch inmiddels wel gezien of heb je gewoon interesse in een andere waterroutes? Bekijk dan per provincie waar je nog meer heen kunt!