Vier de feestdagen met Bootverhuur-Nederland

Datum: 20 december 2016

Met de feestdagen voor de deur, veranderen vele binnensteden langzaam maar zeker in shopping walhalla’s. Zo zie je vele mooie etalages met bijzondere versieringen. Maar niet alleen etalages, ook schaatsbanen en kerstmarkten worden gecreëerd om het kerstgevoel op te wekken en de stad op te fleuren. De bovenstaande zaken zijn leuk om te doen maar wel erg standaard. Graag de kersttijd eens op een andere en onvergetelijke manier ervaren? Dan adviseren we jou om dit te doen vanaf het water!

Rondvaart

Bezoek binnensteden als Zwolle en Den Bosch in de vorm van een rondvaart! Bekijk de stad vanaf een unieke manier en vaar door de grachten van deze prachtige steden. Zo ontdek je pareltjes die je anders nooit had kunnen zien. Op de rondvaartboten wordt je door een ervaren gids/schipper rondgeleid en worden alle geheimen van de stad ontrafeld. En hoe kan dit nou beter onder het genot van een warme chocomel of glühwein? Nadat je de stad vanaf het water hebt ontdekt, is het mogelijk om bijvoorbeeld in Den Bosch het ‘Bosch Winterparadijs’ te bezoeken. Dit is een mooie kerstmarkt welke de kerstdag/avond compleet maakt en waarbij tevens een rondje schaatsen mogelijk is. Natuurlijk zijn er ook diverse lekkernijen beschikbaar zoals poffertjes, speculaas en een Bosche bol.

Zelf erop uit

Natuurlijk kun je ook zelf een winters avontuur aangaan. Huur bijvoorbeeld een sloep en vaar door waterrijke binnensteden als Amsterdam, Leiden en Dordrecht. Het huren van een sloep is voor iedereen toegankelijk, ook zonder vaarbewijs! Zo kan iedereen een sloep huren welke maximaal 15 meter lang is en niet harder kan dan 20 km/u. Houd er wel rekening mee dat het in de drukke steden niet mogelijk is, om de sloep tijdelijk in de binnenstad aan te meren. Hierdoor is het van belang om het op- en afstappen alleen uit te voeren bij een op- en afstapplek.

Varen in de winter

Varen in de wintermaanden wordt steeds populairder in Nederland. Dit doordat de Nederlandse winters steeds zachter worden. Echter betekent dit niet dat je onvoorbereid kunt vertrekken. In de wintermaanden zijn sommige sluizen of bruggen gesloten en worden er andere openingstijden gehanteerd dan in de zomermaanden. Als je een rondvaart doet of met een sloep de stedelijke gebieden binnen vaart, zal je hiervan weinig tot geen last ondervinden. Maar kom je buiten de stad aanvaren en wil je de stad of lokale jachthaven in of andersom? Houd hiermee dan rekening voor vertrek! Vergeet daarnaast ook niet om jezelf warm aan te kleden dekens mee te nemen, water en dat ieder in het bezit is van een reddingsvest.

De feestdagen vieren op het water – jij bent er nu klaar voor! Wij wensen jou en het bootgezelschap veel plezier!